top of page

Schoonheid is.... Je goed in je vel voelen!


Véronique Delvigne, wetenschappelijk directeur van Lancôme International, constateert het elke keer weer: vrouwen kiezen cosmetica in functie van wat ze nodig hebben - volledig volgens hun eigen voorkeur. En misschien is dat wel precies de definitie van ongedwongen schoonheid.

‘Cosmeticamerken moeten vandaag niet alleen veel kennis in huis hebben, ze moeten vrouwen ook laten wegdromen. Omdat in onze maatschappij, vol ongeschreven wetten en voorschriften, een geïdealiseerde schoonheid het leven gemakkelijker maakt. Daarnaast - en dat is een heel belangrijke evolutie - weten vrouwen vandaag enorm veel over schoonheidsproducten, zo blijkt uit enquêtes. Ze laten zich niet dicteren door opgelegde schoonheidsidealen maar zijn goed geïnformeerd, weten wat ze moeten doen om zich te verzorgen, zijn op de hoogte van wat er bestaat op het vlak van make-up en beseffen welke producten het best bij hen passen.

Vrouwen volgen niet langer slaafs alle regeltjes. Het valt me trouwens op dat er zelfs in de plastische chirurgie meer en meer aandacht is voor een soort van ongedwongen schoonheid. De chirurgische ingrepen van vandaag zijn ook niet meer te vergelijken met die van twintig jaar geleden.

De klemtoon ligt veel meer op wat ik dermatologische esthetiek noem. Het gezicht moet zijn uitdrukking behouden. Er is meer respect voor vrouwen en hun persoonlijkheid, vrouwen mogen zichzelf blijven. De schoonheidsproducten zelf worden steeds efficiënter, houden rekening met vrouwen. Zo worden in verzorgingsproducten meer en meer actieve stoffen gebruikt, waardoor die steeds dichter bij dermatologie gaan aanleunen. Er komen heel verfijnde technieken aan te pas die het metabolisme weer op gang krijgen op lange termijn. Hoe dan ook, vrouwen zijn pas mooi als ze zich goed in hun vel voelen - wat hun leeftijd ook is - en als lichaam en geest in evenwicht zijn.

Er zijn dagen dat je zin hebt om ballerina’s te dragen, op andere wil je stiletto’s aan je voeten. Zo zijn er ook dagen waarop je een nude make-up verkiest en momenten dat je meer gesofisticeerd voor de dag wil komen. Zodra je in harmonie bent met jezelf straal je schoonheid uit.’


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
bottom of page