top of page

De bohemische jaren 70 are back!


De Seventies zijn terug. En hoe!

Overal om je heen zie je weer lange rokken, hoeden, franjes, kant en heel veel bloemenprints. Deze modetrend staat bekend onder de naam Bohemian Chic (kortweg Boho-Chic). Internationale beroemdheden als Kate Moss, Sienna Miller en Johnny Depp zijn er al in gespot. Laat jij je ook verleiden tot deze vrolijke zomermode?

> Ontdek de hippie in jezelf !

De ‘Bohemian Chic’ – look is geïnspireerd op de hippiecultuur van de jaren ’60 en ’70. In deze ‘Flower Power’ – jaren overheerste het gevoel van vrijheid, liefde en creativiteit. Alles kon en mocht, en die levensstijl past natuurlijk ook vandaag de dag nog perfect bij het zomerse weer. In de zomer is het even puur genieten zonder je zorgen te maken over de dagelijkse beslommeringen. En daar hoort zomermode bij waar je je vrij in voelt. De ‘Boho Chic’ – stijl werd een paar maanden geleden volop gezien op het trendsettende Coachella Muziekfestival in de Verenigde Staten. Inmiddels is deze zomerse modetrend naar België en de rest van Europa overgewaaid. Een leuke ‘Bohemian Chic’ – look mag dus ook in jouw kledingkast niet ontbreken.

Bohemian Chic – zomermode anno 2016

Op de zolder van je moeder kom je misschien nog wel een paar mooie Bohemian items van vroeger tegen. Deze hoef je zeker niet weg te doen. Want wat is er luker dan deze vintage items te combineren met eigen zomermode? De modetrend van veertig jaar geleden verschilt overigens wel met de stijl van 2016.

Wat de Bohemische stijl namelijk helemaal van nu maakt, is de combinatie met chique details. Onder een zwierig jurkje of een lange rok met een psychedelische print draag je bijvoorbeeld een paar chique laarzen of sandaaltjes. Of kies voor stijlvolle accessoires. Met een paar opvallende armbanden of een hippe tas maak je je look immers pas echt compleet.

De maxi dress: dé zomermode voor ‘Bohemian Chic’ – liefhebbers

Voor veel vrouwen is de maxi dress toch wel hét favoriete Boho-Chic item. Deze lange, zwierige jurken tot op je enkels geven je dat echte zomerse gevoel. De meeste maxi dresses zijn bedekt met romantische bloemenprints. Is dit iets te lieflijk voor je? Ga dan voor een exemplaar met een grafische print. Dit is wat stoerder, maar je voldoet nog helemaal aan de ‘Bohemian Chic’ – stijl. Alleen aan een maxi dress heb je natuurlijk niet genoeg. Bij de ‘Bohemian Chic’ – modetrend zie je de maxi dress vaak gecombineerd met een gehaakt of een kanten vestje. Dit maakt je look meteen een tikkeltje romantisch.

De terugkeer van de flared jeans

Ben je niet zo’n fan van lange jurken en rokken? Kies dan voor echte flared jeans. Bij deze jeans met wijde pijpen denk je meteen aan het ‘Flower Power’ – tijdperk. Maar ook in de jaren negentig kon je menig modeliefhebber wel uittekenen in dit model spijkerbroek. En nu is de flared jeans dus weer helemaal terug! Je kunt deze broeken gemakkelijk combineren met een wijde top in Bohemian stijl. Wat dacht je bijvoorbeeld van een witte tuniek met kleurrijke borduursels? Draag hier eventueel een mouwloos, gehaakt vestje of een stoer spijkervestje op. Zo pas je helemaal bij de modetrend van dit seizoen.

Wil je zelf de ‘Boho-Chic’ – stijl ontdekken?


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
bottom of page