top of page

Dresscode: casual chic

Casual chic is een dresscode die steeds vaker voorkomt op uitnodigingen. Het is een dresscode die je kunt zien als een tussenvorm van de dresscodes ‘casual’ en ‘casual smart’. Het uitgangspunt is dat de kleding over het algemeen goed ‘draagbaar’ is, maar tegelijkertijd een chic detail heeft. Een sportief shirt, in combinatie met een chique broek, is hier een mooi voorbeeld van.

Met een casual chic outfit kun je dus makkelijk je dagelijkse kleding combineren met iets netjes.

Casual chic is over het algemeen geschikt voor verschillende gelegenheden. Zo wordt de dresscode bij veel bedrijven omschreven als casual chic. Ook bij bedrijven waar het dragen van een pak standaard procedure is, wordt soms een ‘casual friday’ gehouden, waarbij collega’s naar werk kunnen komen in een casual chic outfit.

Vrouwen hebben doorgaans meer keuze uit kledingstukken dan mannen, iets wat tevens van toepassing is op casual chic. Je kunt bijvoorbeeld gekleed gaan in een leuk bloesje of vest, gecombineerd met een nette broek. Ook kun je kiezen voor een jurk met een sportief jasje of een nette rok met een simpel truitje om helemaal casual chic voor de dag te komen. Vervolgens kun je je outfit aanvullen met passende accessoires, zodat het geheel mooi is afgewerkt tot een volledige outfit.


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
bottom of page