top of page

‘Plus size vrouwen zijn geen buitenaardse wezens’

Het is goed voor GOESTO dat meer modemerken het licht gaan zien,

“Ze moeten zien dat er een nieuwe, jonge generatie is die maat 42 of heeft en zich daarin lekker voelt, maar ook echt modische kleding wil en er hetzelfde uit wil zien als vrouwen met maat 36. Deze generatie wil zich niet langer verstoppen onder capes, poncho’s of andere ‘dekens met mouwen’. Die mode wil dragen die op dat moment ‘hot’ is.”

Hoewel enthousiast over deze ontwikkeling, ziet GOESTO nog genoeg ruimte voor verbetering in de modewereld. “Sommige designers denken nog steeds dat vrouwen met maat 42 en groter buitenaardse wezens zijn, die anders behandeld moeten worden. Ze denken dat deze vrouwen onzeker zijn en zichzelf willen verstoppen. En dus ontwerpen ze nog steeds vormloze kleding. Jammer"

“Het belangrijkste voor mij als ontwerper van GOESTO was dat ik de signatuur, mijn handschrift, ook kon vertalen naar een grotere maat. En vooral niet verviel in de grote lappen en lagen die je vaker ziet boven de maat 48.”

Maatje meer

Meer dan een merk is GOESTO een verhaal over goesting hebben in het leven. ‘Leven met lef en met een smile’ is het credo van beide dames. Elk kledingstuk is voorzien van een spiekbriefje dat is ingenaaid in de zoom. ‘A smile is the prettiest thing you can wear’ staat er te lezen: een lach als de mooiste emotie die vrouwen nog mooier maakt. Iets wat ook vollere dames moeten inzien, volgens Annick en Inge. Ze willen met GOESTO een vergeten groep vrouwen in de schijnwerpers zetten.“Wij vinden het raar dat mode stopt aan een bepaalde maat. Belangrijke designers denken niet aan maat 44, 46 of 48 als ze een slim fit jeans met lage taille ontwerpen.”

De meeste kledingstukken hebben één kleur, al zijn er ook prints beschikbaar. “Eén kleur dragen, zorgt voor een ongestoorde verticale lijn die je slanker doet lijken. Bovendien werken we met driekwartmouwen die je armen optisch verlengen,” legt Inge uit.

Mensen verbinden

De slagzin van GOESTO luidt: ‘Stay united & build bridges’. Een verwijzing naar de liefde van Annick en Inge voor dans en opera. De drie handtassen uit de eerste collectie kregen elk de naam van een voorstelling die hen raakte: Dunas, Butterfly en Tosca. Vooral danser en choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui was een onuitputtelijke inspiratiebron: “We geloven dat kunst één van de weinige dingen is die mensen echt verenigen. Tijdens een voorstelling ben je één met elkaar, trek je je op aan wat je gemeenschappelijk hebt zonder bezig te zijn met verschillen. Dat idee is het uitgangspunt van GOESTO: mensen die buiten het plaatje van de geijkte mode vallen willen we opnieuw verbinden.”

#leven #lef #lachen #outfit #internationaal #kledingstijl #belgisch #dameskleding #driespoortshopping #goesting #twistmix #kleuren #volslank #goesto

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
bottom of page