“Ik zou willen dat mensen wat meer zwegen”


Stilte is een schaars goed geworden waarvoor we zelfs willen betalen. Lawaai en drukte lijken alomtegenwoordig. Iedereen draait al eens dol van de verkeerschaos of de continue stroom aan omgevingsgeluiden.

“Ik zou willen dat mensen wat meer zwegen”, verzuchtte journaliste Betty Mellaerts in 2007 in het Vlaamse weekblad Knack. “Ik vind het heel erg als mensen boude uitspraken doen zonder kennis van zaken. Dat gebeurt tegenwoordig veel te vaak. Elke hond met een hoed op wordt om zijn mening gevraagd. Ik luister zo graag naar mensen die écht iets te vertellen hebben. Helaas komen er in de media steeds minder mensen aan bod die vanuit een gefundeerde kennis spreken. Er zou meer gezwegen moeten worden.”

Willen we echte stilte en rust ervaren, dan moeten we er bewust naar op zoek. Opvallend is dat almaar meer mensen daar ook nood aan hebben, want het stiltetoerisme is de jongste jaren enorm toegenomen. De tendens kon je al vaststellen toen het eco- en plattelandstoerisme een paar jaar geleden boomden. Mensen wilden bewuster gaan reizen, het liefst midden in het groen, ver weg van de stedelijke drukte. En die trend heeft zich doorgezet naar stiltehotels, de vaak luxueuzere versie van de chalet of safaritent. Soms zijn stiltehotels zelfs ondergebracht in historisch erfgoed, zoals oude kerken en kloosters.

Ik vond één van de mooiste stiltehotels in Portugal, gelegen aan de Duoro.

Het infinity zwembad, gelegen aan de rivier Duoro, schept de illusie van een eindeloos wateroppervlak. Wanneer ik heerlijk ligt te baden in een infinity pool, lijkt het of het zwembad eindeloos lang is en zich uitbreidt tot aan de horizon.

"Water on the Water". En die laatste is precies wat je je ervan voorstelt: een drijvend zwembad op het water van de Duro rivier. Erin zwemmen is heerlijk, maar ernaar kijken ook. Zo heb je vanuit de spa lounge een prachtig uitzicht op het zwembad, en zie je heel mooi het contrast tussen het turquoise water van het zwembad, met het diepblauwe water van de rivier.

Als je het hotelzwembad in de zomer bezoekt, zorgt de reflectie van de omliggende groene heuvels voor een prachtige weerspiegeling in het water.

Relaxen in het spa centrum en genieten van een heerlijke massage: we willen het allemaal wel, maar de meesten onder ons nemen er de tijd niet voor. Ook ik niet. Een massagebeurt heeft zoveel voordelen. Een regelmatige massage bevordert de weerstand, neemt stress weg en werkt bloeddrukverlagend. Ook kan je volledige lichaam ontspannen en relaxen, waardoor ook je humeur vanzelf beter wordt. Tot rust komen doe je in de stille rustruimte met relaxzetels of in onze gezellige lounge rond de openhaard.

En dan... zit de dag erop. U voelt zich meer relaxed dan ooit tevoren. En nu wilt u maar één ding: slapen. Heerlijk wegdromen. Genieten van de rust die u ervaart.

U had graag het cocoon adresje? Ik vertel het je graag.

Het hotel boekte ik voor amper 40 eur per nacht, ontbijt inbegrepen. Een pareltje! Altijd welkom!

#stilte #genieten #rust #hotel #duoro #goodfeelings #g #relax #slapen #wegdromen #tijd #humeur #lounge

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon